Vår och i väntans tider

En fantastisk morgon med hela flocken uppe på våra ”hemmaspår”

Jakten för säsongen är slut och vi håller igång både oss själva och hundarna med skidåkning och en och annan träningstur på fjället. I morse passade vi på att ta en tidig morgontur i strålande sol på våra ”hemmaspår” som ligger i skogsterräng skyddade från det för dagen hårda fjällvädret. Förutom ett fantastiskt före på nypreparerade spår bjöd de höglänta myrmarkerna på inte mindre än sex närkontakter med tjäder vilket uppskattades av såväl två som fyrbenta i flocken.

Någon mer jakttur blir det inte för vintersäsongen då det inte gick att lösa praktiskt med en resa till Finska Lappland så istället får det bli att satsa på en start på klubbens vinterprov. Jag och Aras har varit ute på någon träningstur men det känns absolut inte lika roligt att inte kunna belöna honom med en fällning på rätt utförda fågelarbeten. Man skulle verkligen önska att jakttiderna skulle samordnas i de tre nordliga länen så att även vi i Jämtland kunde jaga fram till mitten av mars istället som idag avsluta 14 dagar tidigare. Framförallt med tanke på att alla tre länen har samma datum för start av höstens jaktsäsong.

I övrigt har vi haft besök av ytterligare ett antal trevliga valpspekulanter och vi kryssar nu fingrarna att varken vi eller de skall behöva bli besvikna. Ännu återstår det någon vecka innan jag med bestämdhet kan säga att ChaCha är dräktig men hon har redan börjat ändra beteende till att få ett ännu större matfokus och hålla ett lägre tempo under fysisk aktivitet. Jag skulle egentligen bli förvånad om hon inte skulle vara dräktig då parningen skedde under ”de rätta dagarna” dvs dag 17-19 och både hon själv och hanen är friska. Förra kullen blev till under dag 19-20 så förutsättningarna är goda.

Träningstur med Aras i våra västra fjäll en härlig vårvinterdag

Vårvintern bjuder på tidiga ljusa morgnar och härlig skidåkning med hela flocken 

Det här inlägget postades i Livet i vardagen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *