Äntligen på fjället och fler eftersöksresultat

CIMG8377 (2)

Mara och ChaCha njöt lika mycket som jag av dagens motionspass, synd bara att vi inte själva har jakten här…

Idag har jag varit ute på första träningstur på fjället tillsammans med Mara och ChaCha. Det blev en eftermiddagstur på sammantaget 5 timmar vilket är ett rejält hopp från mina vanliga turer men det gick hyfsat bra. Vi hade helt ok med ripa, fina kullar med normalstora kycklingar för tiden på säsongen. Jag var ute på arrendemark där jag sedan ska guida två halvdagar det två första jaktdagarna men det är ett område som jag absolut inte skulle tacka nej till att själv få jaga på. Bra med ripa, lättgången terräng och inte alltför lång transport upp från väg. Temperaturen var i varmaste laget men framåt seneftermiddagen drog det in moln och det kändes då betydligt behagligare. Jag är nöjd med tjejernas insats och faktiskt också min egen då jag är sent igång med det mesta i år.

13895456_651354261679473_2867707998125512681_n

Maras syster Måra(Atla-Birk) har också fått full pott på eftersöksgrenarna på Östra Vorstehklubbens ordinarie prov i Österbybruk, hon blev dessutom bästa vattenhund i ÖKL. Återigen grattis och stort tack till Tess som tar till vara på hundarnas egenskaper och visar upp dem så fint både i utställningsringen och på eftersöks- och jaktprov.

Några bilder från dagen.

CIMG8373 (2)

Trots en torr sommar var det relativt blött i myrmarken där man vanligen finner kullarna så här års. ChaCha jobbar precis som hennes mor Bris gjorde med att växla mellan mark och luftvittring för att sedan ”spika” kullarna. 

CIMG8378 (2)

Äntligen dessa härliga vyer, det är verkligen en förmån att ha möjligheten att träna inför jakten i sådan här miljö och på vild fågel. 

CIMG8385 (2)

Hösten och jakten närmar sig..

 

Det här inlägget postades i Hundträning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *