Lite vardag och lite äventyr

CIMG8371 (2)

Aras tacklade både värme och stundvis ganska stökig miljö som det kan bli på en mässa och gjorde en klart godkänd insats trots sin unga ålder.

Under lördagen har jag och hundarna varit inhyrda av Sveland Djurförsäkringar under Noliamässan i Piteå. Dels med föreläsning om Friskvård för hundar på hundtorget och dels med montertid där jag visade balansövningar, pratade om hundfoder och gav foderråd samt råd och tips om träning av hundar. En enormt rolig dag med många inspirerande möten med intresserade hundägare med allt från rena sällskapshundar till aktiva jakt- och tävlingshundar. Hundarna gjorde en klart godkänd insats på hundtorget och i montern trots stekande sol och värme då de fick hjälpa till med praktiska övningar på bla balansplatta, förevisning av stretching och seltillpassning.

Innan vi åkte i fredags hann jag med att starta Mara och ChaCha på eftersöksprov i torsdags kväll. Båda tjejerna gick på full pott på både spåret och vattnet, i övrigt var det blandade resultat från resten av deltagarna från full pott till några missade poäng. Eftersöksgrenarna i öppenklass bjuder ju inte på några större utmaningar för en vuxen hund så både Mara och ChaCha bör ju klara det utan alltför mycket repetition vilket vi heller inte hunnit med.

Efter två nätter i stuga på Pitehavsbad packar vi nu ihop och fortsätter på våran ”road-trip” till Arjeplog där vi ska möta upp övriga från Aras kull för kennelträff. Det blir två spännande dagar med träning för Mattias Westerlund, Hundskolanvision.

CIMG8344 (2)

Innan vi åkte hann vi med en tur upp på fjället för att leta hjortron. Det känns fantastiskt att äntligen få ner foten i en känga och kunna gå korta turer igen.

CIMG8347 (2)

Lite vittring av ripa och ståndanlagen finns där..Nu inväntar vi rätt tid att träna då vi den här gången helt oförhappandes klev in i en ripkull i vår jakt på hjortron som det fanns sparsamt av det här året

CIMG8367 (2)

Hundarna utövade ett stort dragplåster i Svelands monter och frågorna var många om allt från foder till träning från hundägare på mässan.

Det här inlägget postades i Livet i vardagen, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *