Oj så lugnt det blev…

IMG_9949 (1024x683)

Världen är så mycket större än valparna ännu vet, i nya hemmen kommer de få massor av nytt att upptäcka.

I helgen åkte Tielma till Haparanda, Darju till Umeå och Corras till Malå, kvar hos oss är nu två hanar (Aras och Niak) varav en ska till Ockelbo om någon vecka och den andra blir kvar här. Det har kommit positiva rapporter från alla som rest att valparna tagit flytten med ro och snabbt acklimatiserat sig i den nya tillvaron. Alla hade med sig ”vett och etikett” i bagaget och har därför svarat fint på signalerna från de hundar som redan tidigare fanns i familjen. ”Våra” grabbar fick sova i bur första natten i natt och det hördes inte ett pip därifrån förrän halv fyra i morse då båda ville ut och kissa och bajsa. Sedan fortsatte de att sova lugnt i buren till vi klev upp strax innan sju. Idag fick de också vara i bur då jag var iväg på sårkontroll på vårdcentralen samt körde ett kort träningspass, det var inte heller den här gången ett pip på dem vare sig då jag lämnade dem eller kom tillbaka. I morse fick båda lära sig att det är inte ok att stoppa ner nosen i de vuxna hundarnas matskålar då de själva är färdiga med sin mat, båda tog till sig och höll avståndet på en kort tillsägelse. Än så länge ser det alltså bra ut men som sagt det är lång väg kvar ännu och tiden får utvisa hur de blir som vuxna men det är i vart fall en god början.

Igår kväll var det härligt väder med +16 grader och delvis soligt. Vi tog alla hundar med oss inklusive de två valparna och gjorde en tur efter en för oss ny led som följde Indalsälven upp mot Ristafallet. David sprang med tre av de vuxna hundarna och jag hoppade fram på kryckor tillsammans med valparna och ålderdamen Atla. Det var en fantastiskt fin led, delvis mjuk och fin skogsstig och delvis körväg. När vi mötte David på väg tillbaka tyckte även Atla att det gick alltför långsamt för mig så hon hakade på de andra i joggingtempo. Mitt tempo var däremot alldeles utmärkt för valparna som fick tid att undersöka allt nytt och dessutom köra lite brottningsmatcher. Det är alltid lika intressant att iaktta två små nya individer, beteenden och reaktioner då de undersöker världen.

Tess kull med Måra och Armin blir till veckan 6 veckor och det blir intressant att följa utvecklingen för de olika individerna även i den kullen. Det är i mina ögon en intressant parning då jag själv är nöjd med kombinationen av Freja och Armin. Det som kännetecknade den kullen var precis som i ChaCha-Usva kullen jämna valpar och i vuxen ålder hundar med genomgående ett inre lugn och stark jaktlust. Det är också de linjerna (Freja-Armin) som jag valt att bygga vidare på i och med kullen med ChaCha och Usva. Jag vet i dagsläget inte om Tess har någon otingad valp men om ni är spekulant på ny hund kan ni alltid sända en fråga. Mer information och bilder finner ni på kanneltallyho.com alt. facebooksida.

13173898_611308112350755_3505623144154014344_n

Måra och Arminkullen växer och utvecklas, snart även dags för dem att lämna ”boet”

IMG_9952 (1024x683) (2)

Kvällspromenad en underbar vårkväll, Atla i följe av Niak och Aras. 

IMG_9907 (1024x683)

Även om det inte blir så långa turer för mig på kryckor räcker de alldeles utmärkt för 9 veckors valpar där allt blir ett äventyr.

IMG_9918 (1024x683)

Niak(på bild) och Aras (bilden ovan) har nu båda fått början av sin fostran hos oss

IMG_5909

Darju första dygnet i sin nya tillvaro hos Charlotta och Thomas (och Storm) utanför Umeå

20160519_165215 (1)

20160520_104222

Unna i sitt nya hem och flock hos Peter och Belinda samt husets ”danskar” i Hofors.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *