Sex veckor gamla

IMG_9607 (1024x683)

Idag är valparna sex veckor, tiden har verkligen flugit fram. I takt med att de har växt och utvecklats har vädret också blivit bättre med högre temperatur och utesäsongen har påbörjats. De får nu alternera hundgården med att springa lösa på gården tillsammans med ChaCha och Mara. Tyvärr tar jag mig inte så långt själv pga att jag är rätt immobil sedan operationen förra onsdagen men jag hoppas att jag inom en vecka till ska kunna röra mig lite sakta efter åkerkanten med dem. I mellan stunderna ute får de  komma in och ”tina” då det inte är så många grader när solen inte är framme och värmer. Det är roligt att se hur balans och koordination utvecklas, farten ökar och de får mer och mer kroppskontroll så att de även klarar kuperad och snårig terräng. Den roligaste platsen på tomten är området där vi har sex vinbärsbuskar som växer ovårdat och erbjuder ett fantastiskt äventyrsland för en liten valp.

I helgen hade vi fullt hus med valpköpare och bekanta som kom och besökte oss för att se valparna. Vi hade besök från tidig förmiddag till sen kväll och valparna fick full valuta med all uppmärksamhet. Vi har också turen att den valpköpare som vi har i vår närhet har 3 barn och med något lånebarn i tillägg så får valparna fin träning på barn i olika åldrar trots att vi inte har några själva. I helgen avmaskade vi dem för andra gången och fick då en kontroll av deras vikt, alla ligger runt 4 kg strecket. Idag var vi ute på en första biltur med hela kullen. Alla tog det med ro och var mest intresserade av att komma in till ChaCha som låg i buren bredvid. Då vi kom hem på gårdsplanen fick vi väcka dem då hunnit somna under den korta turen ner till byn fram och tillbaka. Igår sände jag in registreringsblankett till SKK för att hinna få stamtavlorna i tid för veterinärbesiktningen. Namntemat för den här kullen är Svenska-, Finska och Norska fjällvärlden. Tikarna fick namnen Unna, Tielma och Reisa, hanarna Corras, Rago, Niak, Aras och Darju. Vi har fortsatt inte bestämt helt var vår sista lilla hane ska hamna, vi har fått flera intressenter som har ringt men väntar ännu lite en tid innan vi tar avgörande beslut.

CIMG8084 (1024x768)

Valparna äter Royal Canin Maxi Starter 4 ggr/dag och fortsatt små skvättar från ChaCha som ger dem de någon gång per dag. Vi ger dem i separata skålar för att undvika stress vid måltiderna.

CIMG8097 (1024x768)

Mara och ChaCha fortsätter med den gemensamma vårdnaden av valparna. Bilden är från igår morse då de blåste lite kallt och solen inte hade hunnit börja värma. Valparna hade krupit ihop i ett hörn av hundgården, Mara och ChaCha kom sedan och lade sig runt dem från varsin sida och så att de skyddades från vinden. 

IMG_9589 (1024x683)

Både Mara och ChaCha har sedan mitten av förra veckan börjat leka med valparna. Valparna svara med att inta lekposition och är med på noterna men leken sker på de vuxnas villkor. 

IMG_9620 (1024x683)

Vi har skruvat bort en vipp-lucka och satt en filt för en av ingångarna så att valparna kan gå in och sova då de blir trötta.

IMG_9623 (1024x683)

Dagens biltur fungerade utan problem vilket är bra då flera valpar om två-tre veckor ska iväg på relativt långa bilturer på väg till sina nya hem. 

Det här inlägget postades i Avel. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *