Utomhus

IMG_9505 (1024x683)

Utomhus för första gången, en helt ny värld att upptäcka och smaka på!

Igår fick valparna prova att vara utomhus för första gången. Solen sken men det var inte många grader så det fick bli en kortare stund. De hann i alla fall med att undersöka en mindre del av gården övervakade av både ChaCha och Mara och dessutom smaka på i stort sett allt som gick att få in i munnen. Det är intressant att se hur uppmärksamma båda tikarna var på vad som skedde utanför gården då valparna var ute. Alla de små verkade också vara ”rätt ihopskruvade” för om Mara eller ChaCha skällde till sprang de genast tillbaka och satte sig framför bakdörren till huset. Inomhus är det full fart och det verkar vara en kreativ kull då de redan har börjat klättra över inhägnaden i matrummet för att spendera tiden i köket. Till helgen ska vi hägna in en del av gården eftersom det inte kommer dröja länge innan de kommer att prova att se vad som finns utanför den för de vuxna hundarna ”osynliga gränsen”. Inomhus kommer vi att sätta en överkant på valphagen så att de är kvar där under natten.

Fortsatt är det gudomligt före på fjället och då vi har möjlighet att ta bilen ända upp och sedan kliva rätt ut på skidor så finns chansen att ta lite ”valpledigt” för en stund och njuta av vårvintern.

CIMG7996 (1024x768) (2)

”Tvättkorgstaxi” ut i verkligheten. Mara checkar att det inte blivit några ”transportskador”

IMG_9514 (1024x683)

ChaCha och Mara hjälps åt med säkerhetskontrollen för de små utomhus

CIMG8014 (1024x768)

ChaCha är en riktigt duktig tik och spenderar mycket tid tillsammans med sina valpar både i valphagen och i köket

CIMG8006 (1024x768)

Inomhus får valparna möjlighet till att få erfarenhet av olika underlag, skramlande ljud m.m. Under gårdagen provade alla på instabilt underlag som skramlade (soptunnelock i plåt) samt tvättkorg som gick att krypa in i och rörde på sig. 

CIMG7981 (1024x768)

Underbart före på fjället men oväder på väg in

CIMG7991 (1024x768)

Fika i vindsäck, skönt att våra hundar kan krypa in och koppla av så att man själv kan fika med chokladtermos och smörgås i lugn och ro. Otroligt vilken skillnad det blir då man kommer ”inomhus”, går i stort sett att sitta var som helst då vindsäcken skyddar mot både vind och till viss del nederbörd.

 

Det här inlägget postades i Livet i vardagen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *