Åtta nya familjemedlemmar

CIMG7629 (1024x768)

Igår föddes det åtta nya familjemedlemmar i huset med fördelningen fem hanhundar och tre tikar. Själva förlossningen gick på 4 timmar och utan krångel, dessutom på dagtid. Alla valparna är pigga och äter med god aptit, ingen av dem var svag eller medtagen vid födseln vilket säkert delvis kan förklaras i att det inte var någon utdragen förlossning. ChaCha själv mår också prima, äter bra och vårdar sina valpar med omsorg. Mara sitter stand-by och bara väntar på att få delta i skötseln av de nya familjemedlemmarna men ChaCha har med en blick förklarat att det inte är aktuellt ännu. Annars är det smått otroligt att se hur nära ChaCha och Mara är varandra. När jag kom hem med Mara efter korsbandsoperationen och hon var drogad, trött och hade ont var det ChaCha som låg helt nära henne hela tiden. Nu strax innan valpningen då ChaCha visade oro var det Mara som lade sig tätt intill henne i biabädden och låg så till det var dags. Helt säkert kommer Mara få ta en aktiv del i valpskötseln bara de blivit några dagar till.

Vintern som tinade bort under förra veckan har tagit omtag och idag var det strålande påskväder med sol, klarblå himmel och ca 2 dm nysnö ovanpå den stenhårda botten. Jag och en av valpköparna som bor i Edsåsdalen åkte 10 km spåret som delvis var pistat idag. Den här våren blir det mest valppassning och därmed inga långturer så vi får hoppas att vintern håller i sig så att det går att göra kortare turer i närområdet.

CIMG7644 (1024x768)

Det är knappt man tror det men fortsatt är det full fart på Storm 10 år som ligger före oss i spåret. Härligt att också ha Mara i form och med.

CIMG7621 (1024x768)

Mara ett fint stöd för ChaCha då hon var orolig strax innan valpningen satte igång

CIMG7649 (1024x768)

Alla åtta är pigga och äter bra, nu är det bara hoppas att det får fortsätta på samma vis.

 

Det här inlägget postades i Avel. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *