Utställningsdebut i jaktklass och fler kullar på gång

CIMG6246 (800x600)

Efter den första nyhetens behag med nya kontakter på två- och fyra ben och som vanligt en lååång väntan blir ChaCha lite uttråkad och längtar nog precis som jag ut på fjället.

Idag pallrade vi oss upp lika tidigt som under en veckodag för att hinna packa oss iväg för en resa ytterligare 12 mil norrut. Som tur var fanns det någon vänlig själ på Brukshundsklubben i Gällivare där jag hyr rum som kunde rasta de övriga 3 hundarna så att de slapp följa med och ligga i en kall bil. Under gårdagen var det temperatur kring -20 strecket men i morse var det bara -12 grader. Tyvärr var inte ChaCha riktigt domarens typ av hund så den här gången fick vi sluta med ett slätt ”exellent” i jaktklass. ChaCha når väl heller inte riktigt upp till Bris exteriör men trots allt är jag nöjd med kritiken. Hon fick i vart fall bedömningen utmärkt på tre viktiga egenskaper för en jakthund, mentalitet, rörelser och päls. En av ChaChas främsta egenskaper är just hennes ”sociala kompetens” både bland två- och fyrbenta vilket visar sig ex vid utställning då hon utan problem finner sig till rätta. Domaren fick en hel omgång ”pussar” av denna dam som tycker att öppen kontakt är viktigt och dessutom fattade hon särskilt tycke för en av hanhundarna på utställningen.

IMG_9317 (800x624)

Undra just om det blir 100 % vitt?

I slutet av Oktober parades Miska med Fjällvittrans Foggy på finsk sida (http://intranet.saksanseisojakerho.fi/pentue_sukutaulu.php?pentue=1906). Det blir spännande att se och följa resultatet av den parningen.

Det här inlägget postades i Jaktprov och utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *