Godkänd läkning och rapportträning i hemmet

Ytterligare ett steg i ökad belastning och stabilitetsträning av Maras opererade knä. Nivåskillnad med hjälp av en badrumspall och instabilt underlag i form av en halvmjuk madrass.

I tisdags fick jag svar från Peder som både bedömt röntgenbilderna som togs förra veckan och sänts till honom samt tittat på filmen jag sänt då Mara gick på vattentrasken vid det senaste rehabtillfället. Vi fick tummen upp, både röntgenbilderna och filmen visade på förväntad läkning och nu fortsätter vi rehabträningen med ökad belastning fram till ny röntgen och bedömning i Oslo om lite drygt två veckor. Jag har nu börjat öka belastningen på det opererade knät genom stabilitetsövningar på instabilt underlag, än så länge bara på en halvmjuk madrass men då jag köpt in balanskuddar ska vi övergå på dem. Balansboll väntar jag med till Mara varit på sin andra röntgen och Peder har bedömt stabiliteten i leden. Promenaderna trappas sakta upp med 5 minuter i taget och längre sträckor i högt gräs och ojämn terräng.

Kanske dags att lägga lite mer krut på torrträning av rapport inför vinterjakten..

Ikväll åt vi ripmiddag från årets ”skörd” under premiärveckan då vi hade en otroligt fin jakt tillsammans med Mara och ChaCha. Då vi satt framföra TV:n hörde vi Storm pipa från köket utan att verka vilja ge upp trots tillsägelse. Det hör inte till vanligheterna att Storm ”okynnespiper”, ger han ljud ifrån sig är det något att han vill påtala för oss. David släppte ut honom på gården då vi trodde att han var kissnödig efter kvällsmålet, men han var snabbt inne i köket igen och fortsatte pipa. Då jag gick in i köket och satte mig på en stol kom han fram och rapporterade klockrent ripskroven som låg i skål på diskbänken. Storm är den enda av våra hundar som inte spontant har rapporterat varken på skog eller fjäll. Överhuvudtaget har det nästan varit omöjligt att få honom att backa ur ståndet, däremot tar han fin kontakt både genom att vinkla öronen och vrida på huvudet då han står för löpor och han hör att man kommer. Hemma har han däremot ofta ”rapporterat” om det står godsaker framme på köksbänkarna. Jag ska nog äntligen ta fasta på det och lägga upp mer avancerade övningar så kanske jag kommande säsonger kan få njuta av en hund som spontant rapporterar under jakt då det behövs.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *