Sommarkväll

Efter en lång och varm dag på jobb tog jag med mig tjejerna på en kvällsjogging upp till ”våran” badtjärn. Vid åtta tiden på kvällen då vi startade var det fortsatt lite drygt 20 grader varmt men i större delen av den gräsbeklädda skogsvägen vi följer uppför berget till tjärnen ligger i skuggan kvällstid. Fukten i gräset kyler tassarna och hjälper tillägg till att hålla temperaturen nere på hundarna.

Skogsvägen korsar vid två tillfällen små bäckar där det finns tillräckligt med vatten för att hundarna ska kunna dricka och svalka sig vilket behövs då det är så varmt som idag. Tyvärr är de lite grunda och rinner sakta vilket göra att vattnet snabbt blir ”grumsigt” då de kliver i och snor runt något varv.

 

Atla glider omkring i vattnet bland näckrosorna och ser verkligen ut att njuta. Snart..snart tror jag att jag kommer att göra dem sällskap =) 

Mara har bråttom ut de första metrarna då hon får lov att hoppa i

Härlig kväll i badtjärnen, litet störningsträning av storlom blev det också under de avslutande apporterna

Atla och Mara fick plaska omkring på egen hand den här kvällen eftersom vi är ”gräsänkor” under helgen då Storm och David är på spårläger med inriktning jakt i Kälarne. Jag och Storm åkte ner och startade de två första dagarna tillsammans men tyvärr var jag tvungen att åka hem och jobba under helgen så David bytte av mig igår kväll. Det har i vart fall varit mycket intressanta och innehållsrika dagar som jag kommer att skriva mer om när David och Storm kommit hem och ”rapporterat” helgen. Inlägget kommer till veckan eftersom jag och Mara ska åka ner till Oslo imorgon natt för att vara på plats på PetVett på måndag förmiddag för förhoppningsvis en sista röntgen och kontroll.

Storm markerar ”rätt” doft på golvbanan för doftselektering. Efter den här kursen har jag fått upp ögonen för ett nytt sätt att jobba med hundarna vilket jag kommer att skriva mer om under kommande vecka

Det här inlägget postades i kurser och utbildningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *