Muskler, mera muskler

Jag lyckades få vatten på linsen när hundarna hoppade i så bildkvaliteten blev värdelös. ”Våran skogstjärn är perfekt för simträning då den är lagom liten och rund och med någorlunda fast myrmark runt om så att jag kan springa på land medan hundarna följer mig i vattnet. 

Den här veckan har vi redan hunnit med två ”långpass”, dvs löpning och simning 1 1/2 timme. Storm och Mara får omväxlande turas om att gå på drag i sele och bakom på väg upp mot skogstjärnen där det blir simning någonstans mellan 15-20 minuter. Då jag blivit lite ”badkruka” är det fortsatt bara hundarna som simmar medan jag springer runt på myrmarken som kantar tjärnen och hundarna följer i vattnet. En vecka till med lite varmare väder så ska nog även jag försöka simma en stund tillsammans med dem. Efter simningen blir det fortsatt jogging på stigar och i terräng så att den sammanlagda joggingtiden blir lite drygt 1 timme.

Anatomstudierna har fått en ökad betydelse under Maras rehabilitering. En klar fördel att kunna klämma och känna på egna hundar för att överföra teori till praktik. Storm är väl måttligt engagerad men ett mycket snällt och tålmodigt ”försöksdjur”

Det börjar bli riktigt kul att mäta Maras muskler på bakbenen, fortsatt skiljer det mellan det opererade och det ”friska” men jag kan inte se att hon belastar det första mindre vid ansträngning. Då hon står och vilar så har hon slutat att avlasta de opererade benet och står med lika belastning på båda. Att bryta ner muskler går fort men tar som sagt betydligt längre tid att bygga upp igen men kan vi fortsätta som vi gjort hittills så tror jag att Mara ska ha goda förutsättningar för att kunna delta i jakten till hösten.

Fortsatt vatten på linsen men jag tog med bilden för att den gav lite sommarkänsla. 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Livet i vardagen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *