Härliga vårvinterdagar

Under den senaste 1 1/2 veckan har vi verkligen fått njuta av fina dagar, jag har dessutom haft förmånen att ha kunnat nyttja några timmar på fjället tillsammans med hundarna under de flesta av dem.

Ullådalen är en pärla där snötäcket oftast räcker för skidåkning till slutet av maj. Som det ser ut nu med kalla nätter så har inte bäckarna börjat gå upp ännu och föret håller fint både för skidor och hundar.

Tidiga morgnar och sena kvällar är det ”konsert” på fjället. Ripornas ändrade beteende då de blir alltmer ”avtrubbade” ger möjlighet till fotografering. Hundarna får hjälpa till att lokalisera och distrahera dem så att jag kan komma fram med kameran.

En vinter då snötäcket legat tunt på Jämtlandsfjällen pga liten nederbörd och hårda vindar. Förhoppningsvis räddas föret av kalla nätter och ger möjlighet till en sista tälttur över påskhelgen.

En härlig tid att träna unga hundar på fjället och låta de de äldre utöva den aktivitet de trivs bäst med. Nu börjar det dock bli dags att låta riporna vara ifred för säsongen.

Däremot hoppas jag på fler fina dagar att gå på tur samman med hundarna och njuta av årstiden.

 

Det här inlägget postades i Livet i vardagen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *