Våren – kontrasternas tid

Medan vi i norr njuter av vårsolen på skidor har det varit snöfritt under lång tid söderut och vårblommorna har börjat spira. Två av avkommorna från vår kennel har startat på vårprov under vitt skilda förhållanden.

Både ChaCha och husse Mattias gjorde gemensam provdebut på Mittådalsprovet i strålande väder sista helgen i mars. Tyvärr hade ChaCha startat sin löp och husse Mattias undrade vem som bytt ut hans hund? ChaCha hade gått från arbetsmaskin till…ja introvert och bekväm dam med tankar på kommande valpar? Det som gläder mig mest att höra är ändå att trots grusade förväntningar var ChaCha samma underbara hund för husse på kvällen där hon vilade ut i hans knä. ”Lilla syster” Kungshällans Prada verkade dock varit i slag och tillsammans med trevligt bemötande har det givit husse mersmak och planer finns på fler provstarter i framtiden.

(arkivbild Måra, riktigt så här grönt är det väl knappast ännu)

Ännu en provstart, men denna gång i ”söder” på barmark. Tess ”hoppade med” på ett prov på Långtora då det ändå fanns en plats över. Fälthönsen hade varit luriga och sprungit undan för hundarna men efter att ha kämpat på under hela dagen lyckades Måra tillslut i sista eftermiddagssläppet få till godkända fågeltagningar på fasan och rapphöns. Den oplanerade provstarten blev ett lyckokast då Måra gick på fältbetyg 7 med apport 10. STORT GRATTIS till Tess och Måra som nu kan lägga ett 1:a pris i ÖKL till sin meritlista.

Det här inlägget postades i Jaktprov och utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *