Tre år sedan

Mara som vid ett års ålder gick in som ”barnskötare” och visade stort ansvar och tålamod då hon hjälpte till med vår sista valpkull för tre år sedan

Igår blev jag påmind om att det är tre år sedan vi hade vår senaste valpkull. Det kanske inte är den sista vi får se vad framtiden utvisar men i dagsläget har vi inga planer på valpkullar. Ett STORT TACK till er alla som har hundar från de fyra kullar vi haft och som tar väl hand om dem samt av och till sänder bilder och hälsningar. Det viktigaste för oss är att hundarna vi sänder iväg får ett bra hem med en trygg tillvaro.

Premiärjakt i Jämtlandsfjällen -99. Från vänster Fly, Freja, Nikki (Andtrutens Britten) och Fjäll

Det var här det startade, med Freja för 16 år sedan. I Freja fick jag min första riktiga jakthund som gav mig inte bara två valpkullar utan också 15 år med fantastiska jakt- och friluftsupplevelser.

Första kullen efter Freja som i år är 11 år. Från vänster Freja, Atla och Eir på jakttur i Ljungdalsfjällen.

Eir på på drag vid skidåkning             Atla på skogjakt i Härjedalsskogarna

Elvaåringarna är fortsatt vid god vigör. Eir i Norge går på tur, drar på lina vid skidåkning och går på jakt med fart och glädje. Balder gick i mitten av mars sitt åttonde Vindelälvsdrag och avverkade en startsträcka på 18 km utan problem. Atla som opererades för en ligamentskada i bogen för sex år sedan har börjat få följdproblem av denna men är fortsatt så pigg och vid god vigör att hon stannar hos oss en stund till.

 

Det här inlägget postades i Livet i vardagen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *