Aktiva ”fjällvittror” – vorsteh en multisportare

Tack till alla våra valpköpare som av och till hör av sig med mail och hälsningar via facebook så vi hålls uppdaterade om vad som händer med våra utflyttade ”valpar”. Vi uppskattar det verkligen!

Rask (Eva, Levanger) fortsätter att utvecklas som eftersökshund och har ännu ett uppspårat skadat rådjur på meritlistan. Roligt att höra att hundarna används även till sådant som vi själva inte är speciellt aktiva med. Planen är att utbilda Storm till eftersökshund men tiden har inte räckt riktigt till. Kanske det nu blir mer aktuellt då David ska börja sitta på pass med jaktlaget i Härjedalen till hösten.

Av Eva fick vi också reda på att det här varken var en blomma eller svamp utan en mossa. Lite föll väl känslan för den när vi fick höra att Parasollmossan växer på gödselstackar eller på ”skithögar” från växtätande djur ex älg eller häst..på norska ett mer beskrivande namn møkkamose. 

Sila (Elisabet, Sundsvall) lever ett härligt liv, nu senast på fjälltur i Storulvån med matte och gammelmatte.

Vorsteh den ultimata multisportkamraten, ger en vältrimmad matte/husse om man orkar hänga med den. Jag tror Sila och Elisabet utöver hela spektrat av grenar såväl sommar som vinter.

Sila hösten 2011 med sin första apport på varm fågel

Jakt är såklart en av grenarna, svårigheten brukar vara att bo tillräckligt nära jaktmarkerna eller ha möjlighet att ta ut semester på höstarna för att få tillräckligt med tid. Elisabet och Sila har nu fått möjlighet till skogsjakt i närheten av Sundsvall vilket såklart ger bättre förutsättningar än att bara få möjlighet att under några få helger hoppas att allt ska klaffa med såväl väder som fågeltillgång.

Ännu en ”multisportande” familj – Lindmans i Gävle, ChaCha lever verkligen ett aktivt omväxlande liv med varierande aktiviteter.från agility, lydnad, apport, fjällturer och på vintern skidåkning. Önskar att jag hade hälften av energin att variera träningen för våra hundar.

Mattias, ChaCha och numera också ”lillasyster” Kungshällans Prada på premiärträning aug-13

Kanske jag skulle ha skrivit bostadsort Gävle/Ramundberget då familj och hundar tillbringar stor del i den Härjedalska fjällvärlden.

Måra och Tess verkar ägna sig en del åt ”skadedjurbekämpning” eller är det möjligen så att Tess kanske håller på att ”spara” till en minkpäls?

Tess och Måra träffade vi som hastigast då de var förbi oss efter Fäviken mässan i slutet av juli. Tess hade deltagit med Måra på apportklinik och var nöjd med tips och råd för att utveckla framförallt dirigering.

Som sagt tack ännu en gång för tillgång till bilder och hälsningar.

Det här inlägget postades i Livet i vardagen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *