Sista rycket…

Idag startade jag tre av hundarna på apportprov i Sverige för att bättra på poängen för ev. start på jaktprov under hösten. Storm och Mara gick på full pott på både vatten och spår. Ingen av dem var helt koncentrerade då Mara är på väg in i höglöp och Storm verkar mer ha fokus på att gå omkring och kissa..Bris tappade två poäng på vattnet då hon tänkte dra iväg till vassen där hon senast hämtade en levande andunge och behövde en del påtryckning för att komma på andra tankar. Sedan gjorde hon jobbet snyggt och prydligt då andalternativet blockerades av en irriterad matteröst. Funktionären som satt i kanoten och kastade trut tyckte att Bris var den hund som simmade finast av alla lugnt och helt tyst. Jodå det kan hon…dumt att plaska om man ska fixa att hämta varm fågel på egen hand..

Bilden är från första säsongen då Mara var unghund, för en gångs skull hade jag inte med mig kameran så därför inga bilder från dagens aktivitet.

Trutfågel som används vid proven i Sverige verkar ha blivit den nya handelsvaran. I år tycker jag att det varit svårare än vanligt att få tag i dem så vår träning innan provet begränsades pga bristen till tre tillfällen. Till nästa år har jag i alla fall fått tillåtelse att skjuta på åkrarna hos en bonde i min pappas hemby utanför Sveg.

Så länge det ar varmt i vattnet kommer hundarna att få fortsätta apportera och simma men vi kan i alla fall avsluta jakten på de åtråvärda och svåråtkomliga måsfåglarna för året och det känns skönt. Nu blickar vi framåt mot den riktiga jakten om en vecka.

Det här inlägget postades i Jaktprov och utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *