På utkik efter fjällguld

Ännu en dag som startar med strålande väder och värme. Efter frukost på säng packade vi fika och gick upp på fjället för att se om det fanns hjortron att plocka.

Men det är stor skillnad på Storuman där det nästan är för sent att plocka åtminstone på de öppna myrarna, och högre fjällterräng. Där vi gick var bären röda och det fanns bara något enstaka som gick att äta, dessutom var det betydligt mer glest mellan dem än vi har varit vana.

Varmt och skönt var det i alla fall så både jag och hundarna badade i en av de små tjärnarna. Vattnet var riktigt varmt, till och med jag kunde plaska omkring ett tag. Sådana här dagar är det svårt att komma ihåg hur bistert det kan vara under senhöst och vinter.

Inte en fjälltur utan fika, mina föräldrar lärde mig tidigt att mat är viktigt..Riktigt lyxfika hade vi med tunnbröd från Fäviken, Skärvången ost, skinka och blåbärskaka.

Bris njuuuter av sommaren men längtar nog minst lika mycket som oss till hösten..

Och för er som undrar om jag gick och släppte hundarna – Nix!! Det tidigaste jag börjar släppa våra hundar för träning är under inventeringen. Kycklingarna är ännu små och behöver lugn och ro ännu en tid. Däremot är det bra träning för hundarna att bara promenera bredvid, fika bada och inte förvänta sig jakt så fort vi sätter foten på fjället.

Det här inlägget postades i Livet i vardagen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *