Fäviken Game Fair och dramatiskt väder

Igår reste vi ned från Storuman, värmen har hållit i sig och igår morse var det + 16 grader kl. sex på morgonen. Vid 13-tiden då vi gav oss av låg temperaturen på +29 grader i skuggan så hundarna fick sig ett dopp i Stensele innan vi åkte vidare. Idag var vi på Fäviken mässan, för första gången utan att ta med hundarna då jag tyckte det var väl varmt för dem.

Men på något vis så kändes deras närvaro ändå rätt påtaglig då väggarna i Royalmontern var tapetserade med bilder från våra jakt och fjälläventyr. Royal Canin har fått tagit del av jakt- och friluftsbilder som en del i att vår kennel har ett mycket förmånligt foderavtal med dem. I montern fick jag prata med Janne Svensson och har nu inför hösten i planen att åka upp på ett seminarium i Kiruna i oktober.

I övrigt handlade jag ett impregneringsspray tillverkat i Ö-vik som jag hoppas kommer att kunna hålla vad säljarna utlovat. Jag har främst tänkt använda det till hundarnas klövjeväskor som inte håller emot vätan vid dagsregn. Hur det fungerar återkommer jag till då jag provat.

Efter att vi ätit picknick i skuggan, sett kosackryttare utföra konster avverkade vi resten av utställargatan. När vi var längst upp började åskan dundra och sedan kom ett oväder av den grövre kalibern in över området. Det åskade blixtrade, slagregnade och blåste så att två tält blåste iväg, en flaggstång knäcktes och blixten slog ned flera gånger och tillslut i högtalaranläggningen så att den slogs ut. Resterande del av programpunkterna på bla hundtorget blev därmed inställda och utställargatan gick på lågvarv då utställarna kämpade med att återställa oordningen som vädret ställt till. Trots allt kan man inte låta bli att fascineras av naturens krafter då de släpper loss…I morgon beger jag och hundarna oss ned mot Härjedalsskogarna för att vila upp oss efter jobb. Nästa helg är det dags för första ripinventeringen.

 

Det här inlägget postades i Livet i vardagen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *