Snart höst

Oj, vad tiden går fort trots att det  känts tungt att jobba då ”alla andra” är lediga. Sedan i måndags har sommaren kommit åter och det är riktigt varm temperatur även på natten. Tjärnen ovanför där vi bor är återigen som ett badkar så nu gör jag hundarna sällskap på simmturerna vid kvällsjoggen.

Jakten närmar sig med stormsteg, bara en månad kvar. I år kommer vi under första veckan att jaga två dagar på privat fjällmark och sedan åka ned till vår stuga utanför Sveg och jaga i skog. Veckan därefter forstätter vi att jaga på kvoterad mark i västra Jämtlandsfjällen. Vi kommer att vara ledig de tre första veckorna och i stort sett vara ute på fågeljakt hela tiden, några dagar blir i år också vikta för älgjakt.

Innan dess ska vi ut och inventera ripa både i Jämtlandsfjällen och Västerbottensfjällen, jag återkommer med resultat efter andra helgen i augusti.

Innan jakten börjar ska vi också försöka komma med på något särskilt apportprov då Mara och Storm måste ”fila” på sina spårpoäng som inte räckte från norska proven. Troligen får Bris också starta även om hennes poäng räcker till.

Man tager vad man haver – eller kan köpa…Fick tag i en stor kanin på 4 1/2 kg av en ”kaninodlare”. Betydligt lättare att få tag i kanin än trutfågel.

Det största problemet inför apportproven är att få tag i apportvilt. Trut verkar ha blivit den ”nya handelsvaran”, både dyr och näst intill omöjlig att få tag i. Jag tror att jag lagt ut krokar över halva Västerbotten och hela Jämtland men med klena resultat. Två träningar med fågel har vi i alla fall fått till tack vare Bodel som levererade några trutar.

I år tar jag ut både betald och obetald semester, fyra av veckorna under hösten men även två nu under sommaren. Idag jobbar jag sista dagen, bilen är packad och mitt på dagen idag åker jag och hundarna ned till Järpen för besök på Fäviken Game Fair mässan. Sedan åker vi ned till stugan utanför Sveg under kommande vecka. Förhoppningsvis ska vi hitta bär att plocka om inte allt har blivit övermoget i värmen.

Veckan därpå planerar jag några dagars fjälltur i Jämtlandsfjällen innan vi återvänder till Storuman för två veckors jobb igen.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *