Sommar sol och huggormsbett

Nu har jag varit ledig en vecka som jag och hundarna har tillbringat nere i vår stuga i Härjedalen. Maj och början av juni är en härlig tid att vara där då mygg och knottsäsongen inte kommit igång på allvar. Däremot är det tydligen ett år då man får se upp för orm…Min farbror kom upp från sin stuga med sin finnspets som efter en tur i skogen verkade ”lite slö” och hade svällt upp runt nosen och halsen. Jag skickade honom direkt att ringa jourhavande veterinär – och mycket riktigt Zorin hade blivit huggormsbiten. Det blev cortison, dropp och vila i 14 dagar, enligt veterinären i Hede hade hon fått in en huggormsbiten hund varannan dag de senaste veckorna..

Några timmar skummt eller halvmörkt under natten men runt 04.00 är solen på väg upp och det är ett härligt ljus över myrmarkerna. Jag passar alltid på den här tiden på året att vara upp på nätter eller tidiga morgnar för att riktigt få njuta av ljuset på tider då det annars under året är mörkt.

Jag och hundarna gjorde egentligen inget speciellt förutom joggade i skogen, badade i tjärnen och älven (jag doppade mig och hundarna simmade..)tog det lugnt och njöt av ljuset. Det är visserligen en markant skillnad mot Storuman där solen i stort sett inte går ned utan lägger sig i horisonten. I Härjedalen blir det skummt eller havlmörkt under natten beroende på väder och solen går ned under några timmar.

I Härjedalen går solen ned under natten. Klara dagar ligger den som ett eldklot i horistonten och ger ett vackert sken över älven som ringlar sig fram i dalgången.

Freja 14 1/2 år på hennes sista premärjakt hösten 2012

Skogsjakt Härjedalen sista helgen september 2012

Freja en otrolig jakthund såväl under höst, senhöst som vinter och inte minst en fantasisk kamrat på alla äventyr.

Freja min fantastiska kamrat och jakthund fick nu sin grav och sista viloplats intill Elit och Aida som också vilar på höjden vid den stora stenen på vår skogsfastighet.

Ett STORT TACK till mina ”valpköpare” familjen Lindman med Fjällvittrans ChaCha och Tess med Fjällvittrans Måra för att ni visade upp era hundar på Riksutställningen i Arboga. Resultatet blev Very Good och placering som 3;a (Måra) och 4;a (ChaCha) i öppen klass.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *