Jobb med livskvalitet och funderingar kring farligt hundgodis

Så här såg det ut på min lunchprommenad igår då jag var i Tärnaby på jobb. Hundarna satt i solen och spanade på ”ankorna” (läs änderna) som guppande med strömmen i älven. Då jag inte har någon hundgård får hundarna följa med mig även då jag åker ut på distrikt. På Sjukstugan i Tärnaby erbjöd sig en av arbetsterapeuterna direkt att mina hundar fick vara på hennes kontor medan jag hade patienter eftersom det var svårt att hitta skugga för bilen. Med den inställningen på arbetet är det lätt att vara hundägare – även med fyra hundar!

Vädermässigt fortsätter det att var temperaturer som under högsommar. Återigen är jag tacksam att Storuman ligger vid en älv så att hundarna kan ta svalkande dopp.

Även jag har tagit mig ett dopp – men varmt var det inte!! Kan inte förstå hur hundarna klarar att ligga i så länge…

Det är tur att de är korthåriga annars skulle det nog finnas risk för våtexem då de större delen av joggingturerna plaskar runt i vatten.

I och med att älven är reglerad och vattennivån kan variera finns det nästan alltid nya spännande saker att undersöka i vattenbrynet förutom sjöfågel att spana på.

Runt 11-tiden på kvällen börjar det bli riktigt behagligt att vara ute, nätterna blir korta då jag har svårt att låta bli att gå ut och njuta av ljuset och den ljumna temperaturen.

Favoriter Grisknorr 10-pack

Så till något mer allvarligt unde de senaste veckorna har den här informationen florerat på facebook…

VIKTIGT FÖR HUNDÄGARE!!! Läs och sprid!!! Hundgodis tillverkat i Kina har dödat el skadat över 200 hundar i USA! Alla hundarna har ätit ”Waggin Trail” torkad ”naturlig” kyckling file’ som tillverkas av Nestle’ i Kina, där de tillför melanin (giftigt för hunden) för att boosta upp proteinet och detta ämne ger njursvikt med döden som följd eller njurskador på hunden.

Ytterligare aspekter på det här med seriositeten kring hundgodis….

Ett företag med bas i Tokyo erbjuder tuggben av valkött som hundsnacks med ”lite kalorier, lite fett och mycket protein”. Företaget säljer också djurgodis som påstås vara gjort av mongoliska hästar och kängurukött, enligt DI. – Handeln med hundgodis av valkött riktar sig troligen till rika konsumenter som vill ha något speciellt, säger Nanami Kurasawa på Ikan, en av fyra organisationer som vill stoppa produkten.

Ja, vad är det egentligen som vi stoppar i våra hundar? Vi är ofta noggrann med innehållet i det torrfoder vi ger till våra hundar men hur ofta kollar vi upp innehållet i godis/snacks och tuggben som också kan vara en betydande del av intaget för våra matglada hundar.

Oftast rekommenderas vi hundägare att ensidigt servera ett sorts torrfoder till hundarna med motiveringen att de mår bäst på att inte byta mat. Vi hundägare håller oss ofta också till samma sorts mat hundens liv ut, men hur bra är det egentligen? Jag tänkte skriva lite i kommande inlägg om mina tankar kring hundmat, att få fram fakta är inte alla gånger så lätt då i stort sett all forskning och studier görs av hundmatsföretagen själva..

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *