Kyligt väder men dåligt med snö

Temperaturen håller sig ordentligt på minussidan vilket i sig är bra, nu fattas det bara ca 50 cm snö så blir det ännu bättre! Idag gjorde jag en tur upp på fjället med Mara, föret var helt ok då det kommit ca 5 cm ny mjuk snö ovanpå den gamla stenhårda. Med temperatur på – 7 grader och en frisk vind blev det en kort tur på ca 1 1/2 timme då det var riktigt ”bitigt”. Mara hade ett fint stånd för ett par ripor men de lättade innan jag var framme på skjutavstånd vilket i och för sig var tur då mina fingrar inte var brukbara.

Kyligt på fjället idag -7 grader och en frisk vind

Mara fick ha på sig fleeceväst under jakttäcket och såg inte ut att lida trots kylan. Föret har blivit bra sedan senaste snöfallet, ca 5 cm nysnö ovanpå den hårda skaren.

Bris hade flera veckor efter löpen som hon var ur form i höstas. Efter ca 3-4 veckor tyckte jag att hon gick bättre, men då vi var nere i Bergen saknade hon ”gnistan” igen. Jag tog henne därför till veterinär i måndags för en koll. Idag fick jag svar på proverna som togs, hematologiprovet såg som tur var helt ok ut och även infektionsprovet. Tonsillerna var däremot svällda och hon var lite röd i halsen. Veterinären ställde diagnosen virus som givit halsinfektion, troligen pga nedsatt immunförsvar under skendräktigheten. Bris har inte löpt på hösten tidigare, men jag har inte uppfattat att hon blivit så skendräktig under tidigare löpar. Hur som helst får hon nu stå på antinflammatorisk medicin och vila i 14 dagar för att se om tonsillerna sväller av.

Ingen jakt för Bris de närmaste 14 dagarna, sedan hoppas vi att hon är ok. så vi kan nyttja julledigheten för några dagar på fjället.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *