Första advent

En riktigt kylslagen första advent, – 20 i morse då vi vaknade. Någon större mängd snö har vi däremot inte fått då den hamnade vid kusten.

Nere i dalen har vi inte många cm snö på marken, uppe på fjället ligger det mer men det är ändå inga mängder förutom där det drivit ihop. Trots det är det otroligt vackert med snö och frost i buskar och träd mot den kallt blå himlen

Efter en förmiddagstur med ”tjejerna” som fick stanna hemma provade vi mitt på dagen att gå upp på fjället. Någon ambitiös skoteråkare hade ”preparerat” stigen upp och det gick fint att gå på skidor med stighudar och hundarna på drag.

I skogen på vägg upp på fjället ligger det ca 2-3 dm snö, någon ambitiös skoteråkare hade för några dagar sedan ”preparerat” stigen så att det höll fint för både oss och hundarna.

Uppe på höjd var det inte mycket varmare, -17 grader. Det fick bli några korta släpp med hundarna. Vi såg en hel del färska spår efter ripa men de hade troligen lättat på håll innan vi eller hundarna kom i närheten.

Trots låg temperatur kändes det bättre än för någon dag sedan då det var -7 grader och blåste friskt. Vi hade flera lager ullställ under skalkläderna och hundarna hade på sig fleeceväst och långt jakttäcke då det var på släpp och fodrat ”springtäcke” då de gick i depå eller på drag.

Inte många timmar ljust men härligt att vara ute trots allt. Det är betydligt mer lättsamt att ta sig både upp och ned på fjället då det går att gå på skidor. Stighudar är ett måste då det är mycket brant både upp och ned till markerna, dessutom står man stadigt då man skall skjuta. Väl hemma så har temperaturen fortsatt att sjunka under kvällen så både vi och hundarna myser inne i värmen. Hundarna har fått fram sina fårskinn som de har i biabäddarna vilket de uppskattar då vi inte har golvvärme.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *