Tack min valpköpare!

image

I skrivande stund så har 5 av 8 valpar ur Usva- ChaCha kullen genomfört BPH beskrivning och 3 har ställts ut. Planen var att jag själv skulle ha åkt och ställt ut Aras och ChaCha på Vorsthklubbens Riksutställning då den så lämpligt låg i norra delen av Sverige. Tyvärr visade inte röntgenbilderna av min fot vid kontrollen tillräckligt bra läkning för att jag skulle kunna belasta den med 34 mils bilkörning enkel väg och en dag gående och stående. De tre, Darju, Niak och Unna fick visas upp utan ”kennelmammans” support(vilket förmodligen inte påverkade resultatet) i en bitande konkurrens i juniorklass. Resultaten blev helt godkända då de som klassen anger är unga ganska ofärdiga hundar. Unna och Niak fick bedömningen Very Good och Darju Good. Efter en hösts jakt och ytterligare ett halvår för utveckling gissar jag att resultaten kan snäppas upp ett hack för alla tre. Aras kommer troligen att ställas ut på SKK utställning i Svenstavik i mitten av augusti, det ska bli intressant att se vilken bedömning han får då han  fortsatt är ganska gänglig.

Planerna för hösten är redan igång, idag har jag bokat in mig själv, Patrik med Niak och Peter med Unna för 5 dagars jakt i Härjedalsfjällen under premiärveckan. På grund av ovissheten med läkningen av min fot bestämde vi oss för att slänga in en anmälan i det ”stora riplotteriet” på statlig kvoterad mark och helt otroligt blev vi lottad på plats nr. 1. I vanliga fall brukar vi ge oss av 2 mil väglöst in i Hotagsfjällen med packning för en vecka i tält, men i år vet jag inte om jag kommer att kunna genomföra en sådan tur i början av säsongen. Nu blir det istället jakt på lite tillgängligare mark viket förhoppningsvis innebär att jag inte behöver vinka av de andra vid parkeringen. Jag ser verkligen fram emot den turen och möjligheten att se tre kullsyskon utvecklas till jakthundar.

Vi är också igång så smått med apportträningen. Hittills ser det bra ut, Aras spårar fint och hämtar trut samt rävdummy på 4,5 kg på drygt full långt unghundsspår och unghundsvatten ser heller inte ut att vålla honom problem. Aras är en unghund med härligt obekymrad attityd, lite som Pippi Långstrump ”Det har jag har aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert”. De övriga hundarna är rutinerade vid det här laget och gör sitt jobb. Om jag har möjlighet kommer jag att åka på vorstehklubbens apportprov i Åsarna i mitten av juli, annars kommer åtminstone Aras och ChaCha att startas på ett särskilt prov då det brukar ordnas flera under augusti månad.

CIMG5373 (800x600)

Ripinventering året innan ChaCha flyttade hem till oss på heltid fick jag möjlighet att låna både henne och hennes kullbror under två dagar i Hotagsfjällen. Otroligt roligt att få följa utvecklingen av hundarna från vår uppfödning i det som de är avlade för – jakt!

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *