Nu vänder det!!

CIMG6283 (800x600)

Mara har klarat även denna rehabilitering och har nu återigen ett liv som aktiv hund, och förhoppningsvis ett antal jaktsäsonger att se fram emot.

Årets mörkaste dygn…men nu vänder det! Det känns otroligt skönt att nedräkningen nu kan börja mot ljusare tider och på sikt färre timmar i pannlampans ledljus. Till skillnad mot stora delar av Sverige har vi i vart fall haft snö att hålla konditionen på vilket underlättar då jag har långa dagar på kliniken. Jag ser nu fram emot vinterjakten på fjället och förhoppningsvis ett år som inte kantas av så många motgångar som vi haft under senare tid.

Julen blir vi kvar i Gällivare men från nyår och över trettonhelgen har jag en längre sammanhängande ledighet. Då ger vi oss iväg på jaktäventyr, vart det blir beror på snötillgången. Ursprungliga planen var att åka ner till Jämtlandsfjällen men de senaste dygnens rapport om regn, is och barmark innebär att planerna ändras om det inte sker ett omslag i vädret. Maras löp går mot sitt slut och är klar till dess och ChaCha har inte ännu inte visat tendens att starta sin förtidigt vilket jag verkligen hoppas att hon inte heller har för avsikt att göra.

CIMG6265 (800x600)

När solen står som ”högst” mitt på dagen, utsikt från toppen av bergsknallen bakom stugan jag hyr

CIMG6288 (800x600)

På väg hem..

CIMG6291 (800x600)

Innan vi är hemma behövs ”extra ljus”

Det här inlägget postades i Livet i vardagen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *