Exteriör som går i arv och variation på joggingrundan

En avkomma efter Fjällvittrans Måra har visat framfötterna på SVK/JämtlandVästernorrlands utställning Brunflo för lite drygt en vecka sedan. Tallyho;s Skarven kammade hem både excellent och CK vid första försöket. Stort grattis till både ägaren (som jag inte har namnet på) och Tess som är uppfödare. Bilder på Skarven finns att hitta på kennelsidan (kennel Tallyho) och på facebooksidan för kenneln.

CIMG5875 (800x600)

 

Om jag sett några bruna öron sticka upp bakom älgen på bilden då jag plockade fram den på datorn hade det känts lite kymigt. Nu fick jag för nästan första gången trots allt lite björnfrossa..

Under gårdagen då det var uppehåll i hällregnet var jag ute på vår vanliga lite kortare joggingslinga som delvis följer en gammal fäbodväg och delvis går obanat i terrängen och ansluter till en fiskestig efter en av älvarna.  Plötsligt började alla hundarna gå med nosen väldigt nära marken. Storm som gick i sele och lina framför mig spårade med energi medan tikarna som sprang bakom mig såg ut att bli mer och mer tveksamma. På stigen låg det en hel del hår och vid närmar titt var det inte renhåren sedan i vintras utan ny färsk älgpäls. Så tvärstannar Storm och tikarna stannar avvaktande bakom. Precis bredvid stigen ligger en relativt nyslagen älg och det luktar skarpt och fränt, dock inte liklukt då kroppen är fräsch. Storm sträcker sig nyfiket fram medan de andra stannar avvaktande bakom. Jag hivar fram kameran men så plötslig blir Storm väldigt låg och de tikarna backar. Då den teoretiska kunskapen om Nalles måltidsrytm inte ingick i Dietistutbildningen bestämde jag mig snabbt för att stå över praktiken…I minst en vecka framåt kommer nog våran joggingsväng att ha en annan sträckning, jag vet ju själv hur sur jag brukar vara då jag är blöt och hungrig.

Det här inlägget postades i Livet i vardagen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *