En bra början på det nya året

Det känns bra att kunna äntligen kunna skriva att året startat med flera positiva händelser efter drygt ett år av mest tråkigheter. I dagarna har vi haft parning mellan Storm och Ormkullens Ilma (e:Uri vom Thüringer Zipfel u:SEUCH SEJCH Ormkullens E’Tigra) och nu knyter vi alla tummar och tår att det ska bli resultat i slutet av mars.

Ilma stannade på egen hand hos oss i lite drygt en vecka då husse Kjell bet sönder en tand på resan ner från Luleå och skyndsamt fick vända om för tandläkarbesök efter att ha avlämnat sin hund. Ilma är en enkel och social hund som snabbt knyter kontakt och som utan problem fann sig tillrätta på nytt ställe. Hon är mycket lugn har lätt att koppla av och drar inte upp sig i stress i någon situation och är dessutom absolut tyst. Hon föll snabbt in i våra hundars vardag med jogging- spark- och skidturer.

En oerhörd chans för oss att få behålla de linjer vi är mest nöjda med och i samma kombination som vi tidigare hade planer för. Nu håller vi alla tummar och tår att vi får hämta en liten ”flappöra” i maj.

Vi är oerhört tacksamma över chansen till parning mellan Storm och Ilma då vi får chansen att behålla de linjer som i varit mest nöjda med. Denna parning blir dessutom exakt samma linjer som jag hade planer för då vi miste Bris.Vi hade då planerat parning mellan henne och Ormkullens Hugo-Boss som har samma härstamning som Ilma men kommer från en annan kull. Varken Storm eller Ilma har någon kull sedan tidigare så det är bara att hoppas att det blir resultat, parningsviljan var det dock inget fel på hos någon av individerna. Det var nästan så att man hörde Storm gå och gnola på snapsvisan ”Gamla gubbar ska man ej förakta…”, om ni inte har hört den tidigare så googla och läs resten =). Det var tur att jag känner till hur Storm reagerar vid löptid för våra egna tikar annars hade jag nog blivit orolig. Ilma talade om flera dagar innan första parning att det var dags men Storm luktade bara kort på henne innan han gick och lade sig och sov trots hennes ivriga uppvaktningsförsök. När det sedan enligt honom blev ”rätt dagar” tvekade han däremot inte.

Nere i dalen lite drygt – 20 grader men uppe på de höglänta skogs- och myrområden inte mer än -12. Storm har vid nior års ålder fortsatt bra fart i benen då han kopplas in på drag. 

Vintern har kommit tillbaka och det med besked. Under förra veckan damp det ned ca 40-50 cm snö och som sedan några dagar tillbaka kombineras med riktig vintertemperatur på runt -20 grader. ChaCha är åter hos oss och vi är i vanlig ordning lika tacksamma för att familjen Lindman vill låna ut henne. Hon ska vara hos oss och följa med på jakt här i Jämtland som träning inför en planerad långtur i Mars som jag återkommer mer om.

 

 

Det här inlägget postades i Avel. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *