På resa igen

Nu är vi åter på Norrländsk mark efter tre dagars distansträff i Arninge. Den här gången blev vår resa ner 20 mil kortare då vi utgick från vår stuga utanför Sveg. Vi hade tillbringat Kristihimmelfärdshelgen med att ”bogsera ut” efterlämningar efter vinterns stormar från vårt skogsskifte, tre svettiga dagar med bra resultat. Temat för näst sista träffen på distanskursen i friskvård och rehabilitering för hund som jag läser var träningslära, både förebyggande och vid återuppbyggnad efter skador. Ett intressant tema för min del som jobbar med Maras återuppbyggnad och har som mål att hon ska vara tillbaka som fungerande jakthund till hösten. Förutom att det gav en bra grund för vidare verksamhet inom området så har jag också fått många bra tips och ideer för egna hundar och inte minst för ev. kommande valp.

Första kvällen och dagen på de ”sydliga” breddgraderna bjöd på + 25 grader och stekande sol. Som tur var hade jag fått husrum hos en bekant på deras lantställe i Vallentuna med egen strandtomt och brygga. Vattentemperaturen låg på runt +16 grader vilket är betydligt varmare än uppe i våra egna vattendrag med smältvatten.

När jag flyttade ner till Jämtland från Norrbotten tyckte jag att det var otroligt grönt och frodigt i jämförelse. Samma känsla får jag då jag åker ytterligare 60 mil söderut, ett vackert grönskande och lummigt landskap. En nackdel här nere är existensen av fästingar. Storm fick en dos spot-on fästingmedel innan vi åkte ner vilket kändes som ett bra tilltag då jag fick börja med att hjälpa min bekant att bli av med ett par fästingar som sugit sig fast på henne då jag kom ner.

Direkt i anslutning till stugan vi fått låna fanns det fina stigar genom det intilliggande lilla skogsområdet, lagom långa för en kortare morgon och kvällsjogging. Extra skönt var det att ha ”egen” strandtomt så att vi kunde sitta och svalka oss vid sjön. En stor skillnad i ”sydland” är att det blir mörkt på kvällarna runt 22-tiden, lite ovant då jag tillbringat större delen av mitt liv där vår och försommar bjuder på i stort sett ljus dygnet runt.

Det här inlägget postades i kurser och utbildningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *