Första snön…

Under veckan har den första snön lagt sig som ett tunt duntäcke över ris, mossa och stenar i skogen.

Vackra snötyngda träd

Tack vare några avbokningar i Sorsele hann jag hem och fick ta tillvara de sista ”blå ljuset” innan det återigen var mörkt.

Det är inga större mängde snö som kommit, ca 10-15 cm i terrängen så än så länge är det joggingskorna som gäller. Hundarna tycker att turerna i skogen har blivit intressantare då det är fullt av spår i snön. Räven som varit i omgivningarna har börjat bli mer och mer närgången intill bebyggelsen och här får jag verkligen ha ”tummen på ögat” på mina fyrbenta som inte tackar nej till lite rävjakt.

Igår var det ”klabbsnö” och dubbarna på ice-buggskorna ger inte vidare bra fäste då det packar snö under sulorna. Skönt i alla fall att inte ha hundar som får ”snöbollar” i pälsarna i sådant här före utan de kan röra sig fritt.

En överaskning väntar var och varannat steg man tar..

Och som vanigt har det givetvis inte blivit någon tjäle under…För en vecka sedan var det hårt och fruset även ute på myrmarken men dagarna innan snön föll var det plusgrader och marken mjukades upp. Besvärligt för både mig och hundarna att röra oss.

Jag tröttnar aldrig på att blicka ut över vår ”badtjärn” som ändrar skepnad efter väder och årstider. Här uppe råder ett lugn och det är lätt att bli stående och bara ”vara”.

Det blev en tur upp till badtjärnen i alla fall och innan vi var tillbaka var det nästan mörkt. Skönt i alla fall att få ta en tur som gav lite ljus, nu får vi verkligen betala tillbaka de ljusa nätterna vi hade under sommaren.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *