Höstbilder att drömma om i regn, rusk och mörker

Vädret växlar verkligen snabbt från att vi under förra veckan hade -20 grader och det började kännas som riktig vinter och vi bara väntade på snö till att det idag är plusgrader och regn. Sådana här dagar kan man plocka fram härliga jaktbilder och drömma sig tillbaka, förhoppningsvis har vi fler fina dagar att se fram emot under vinterjakten. Har man tur så blir det någon dag här och där under december som väder och före är jaktbart och man kan nyttja de få ljusa timmarna.

Bilder att njuta av i mörkret.

De flesta av avkommorna från vår kennel har fått möjlighet att njuta av den härliga hösten i skog, på fjäll och fält.

Sila som har otroligt fin kontakt med matte Elisabet har fått prova på mer skogsjakt i år då de fått tillgång till marker strax utanför Sundsvall. Pejlen runt halsen sitter nog mest där för att matte ska känna sig säker på att hennes hund inte ska försvinna eller bli uppäten av en björn ;). Då de hade följe med oss i Härjedalen visade Sila upp ett fantastiskt skogssök, regelbundet och en reviering som inte krävde pejl för man skulle veta var hon höll hus.

Jänta som ”bor” på fjället med husse, matte och numera också ”lill-matte” Ellen (som redan introducerats att vara med på jakt i bärsele) i Storlien.

Pappaledigt i Storlien…frisk luft ska ju vara bra för små barn.

Idag när jag pratade med Johan berättade han att han skulle köpa in plastskidor och stighudar för att det förmodligen var lättare att dra Ellen i pulka än ha henne på ryggen under vinterjakten då han skulle bli pappaledig på heltid efter jul.

Urax från Falun som jagar på fina marker i Älvdalen.

Det är inte utan att man blir lite avis, härliga skogsmarker där det dessutom har varit rätt hyfsat med fågel.

Måra en av ”sörlänningarna” roar sig med fasaner och rapphöns på fält. När höstsäsongen börjar lida mot sitt slut för oss här uppe i norr så har den precis startat på allvar i söder. Men..sedan har vi ju vinterjakten uppe hos oss och den kan vara otroligt fin.

ChaCha med nytillskottet ”lillasyster” Prada från Kungshällans kennel.

ChaCha med hemort Gävle men tillbringar flera av årets veckor i Ramundberget där familjen LIndman har sitt ”andra hem”.

ChaCha under sin första jakthöst förra året

”Hasse” (House) från Umeå med husse till fjälls

Evita i nord Norge (Mo i Rana) har 10 minuter upp till jaktmarker på fjället men har också tillbringat var och varannan dag uppe vid Virvatnet med lyckat resultat.

Fame som tillsammans med husse Sven-Erik har fått ett eget ”residens” i Tännadalen med ripjakt runt knuten. Visserligen startade jaktsäsongen med en kraftig magåkomma för både Fame och hans ”pointersyster” men sedan de kom på benen igen har de fått sträcka ut på härliga vidderna och haft hyfsat med fågel.

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *