Vintern närmar sig

Efter en ovanligt varm och solig höst slog det om med kallare nätter och fjälltopparna pudrades vita under någon dag och natt med busväder.

En fantastisk tid till fjälls, lite folk ute och om det inte kommit djupt med snö fortsatt bra jakt. Under veckan jag var ledig varvades soligt och varmt väder med riktigt busväder -blötsnö och hård vind.

Kalla nätter med ned till -7 grader, tunn is började lägga sig på vattnet och gräset stelnade i konstfulla formationer. De fina dagarna dröjde det långt in på förmiddagen innan temperaturen steg till behagliga grader.

De fina dagarna gick det att sitta högt upp på fjället och njuta av lunchfikat.

En härlig kombination vackert väder, vackra vyer, kall och klar luft samt någon ripa att ta med hem till en middag under de mörka novemberkvällarna.

I slutet av veckan hade riporna börjat flocka sig och blivit mer skygga. I öppen terräng såg jag hur de började ”promenera” framför hundarna då jag närmade mig. De som satt i lite mer vegetation och inte satt så många tillsammans tryckte riktigt fint. Fotona blev tagna med lilla ”snabbkameran” då jag ville hinna fram och skjuta vilket gav betydligt sämre kvalitet. Nu har vi återvänt till Storuman och jag hoppas på att vädret gör det möjligt för lite helgturer i Västerbottensfjällen.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *