Mygg och knottsäsongen har kommit igång på allvar

Nu har mygg och knottsäsongen kommit igång på allvar, dessutom har det de senaste dagarna varit extremt hög luftfuktighet och vindstilla. Tempot under joggingturerna blir självreglerande om man inte vill komma hem med blodförlust, att stanna och knyta skorna gör man bara i yttersta nödfall.

Vi har bytt boende igen och har nu en liten fristående lägenhet i gamla skogsbruksskolans hus med egen ingång. Det finns väl något uttryck om att luffaren bor där han hänger sin hatt..För mina hundar är det nog ”vi bor där vi lägger vår bia-bädd”, återigen skönt med anpassningsbara hundar.

En stor fördel dit vi flyttat nu är att vi har ca 40 m över parkeringen och sedan har vi fina stigar att springa på i skogen. Med andra ord – inga bajspåsar!! Jätteskönt att kunna gå ut utan att först kolla fickorna efter att man fått med sig tillräckligt många för fyra hundar (de bajsar såklart aldrig samtidigt) och sedan hålla koll på var närmaste hundlatrin finns så attt man slipper gå och bära på dem i onödan. Som ni ser på bilden så är den stig som jag springer ut på även en skoterled så det finns med andra ord alla möjligheter till enkel motion vintertid. Längre upp på skogområdet ligger också en tjärn, såklart med dybotten och gungfly men hundarna uppskattar verkligen att simma i den.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *