I avvaktan på bättre väder

Idag hade jag tänkt starta en kombinerad fjäll/jakttur från Klimpfjäll, men vädret ville något annat. Jag var uppe med tuppen och packade bilen men strax innan jag skulle ge mig iväg drog ”vädret” in och efter en snabb koll på smhi:s sida var jag tvungen att ta varningarna på allvar. I stort sett hela vägen jag skulle köra låg inom varningsområdet med största svårigheterna i Jämtlandslän.

Så här har det inte snöat på hela vintern hos oss…Vi tog en kortare tur på fjällskidorna i skogen då turen norrut blev inställd. Snön var tung och blöt, av och till fick vi stanna och slå bort klumparna som bildades mellan skon och skidan. Just idag var jag glad att jag inte hade en pulka med full fjällpackning bakom mig.

För två år sedan var jag ute på en 5 dagars tur i samma område som vi tänkt oss den här gången. Bris var hemma och dräktig och Mara var för ung att gå med pulka.

Vi hade -25 grader på nätterna och strålande vackra dagar då temperaturen steg och solen värmde. Relativt gott om ripa hade vi också men det var som vanligt inte helt lätt att komma i bra skottläge, trots det hade vi en liten utdelning med oss hem.

Nu kryssar vi fingrarna att väderprognosen stämmer för kommande vecka så att vi får uppleva några dagar som de här.

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *