Snart jakt

De senaste dagarna har vi haft mer sommar än på hela ”sommaren”, men idag vände allt tillbaka till det ”normala” och regnet öste ned under eftermiddagen och kvällen. I ”finvädret” har vi utnyttjat till bärplockning och hundträning på fjället. Det är ett riktigt bärår för hjortron, det är sent moget och en hel del är fortsatt röd kart. Fantastiskt härligt att få möjligheten att vara ute, då livet känns lite upp och ned ger en dag på fjället tillsammans med hundarna vila. På den privata fjällmark som vi har tillgång till har det funnits brukbart med både kullar och vuxen fågel för träning åt hundarna. Idag var jag och Bris upp till Olov och Punk i Edsåsdalen och gick på deras trevliga fjällmarker. Vad som också var mycket trevligt var att se Punk på fjället, han har utvecklats mycket sedan i våras och lade upp ett sök med fint samarbete med husse. Avslutningsvis tog han ett fast stånd på en singelripa och var sedan lugn i flog. Nu har jag sett flera ur Bris kullen som tidigt sköter fågel mycket bra, härligt med unghundar som det går att jaga över!

hösten närmar sig….ovanför ”locket” är vädret strålande

Mara spanar ut över dalen, dimman ligger fortsatt tät på lägre höjd

En dag hade vi sällskap vid bärplockningen av Hanna, Axel 8 månader, schäfern Yrrak och Bris bror Polman. Då jag inte kollat med Hanna om det är ok att lägga ut bilder på Axel så blir det bara en ”sovbild”, annars fick jag härliga bilder på en nöjd Axel med båda händer djupt nere i bärhinken. Här på bilden tar Axel en liten ”power-nap” då det tar på krafterna att mosa hjorton och suga på hjortronkart.

Storm blev också rätt trött av att titta på matte som gick med näsan nere i myren.

Några trevliga timmar på fjället med Olov och Punk. Olov har trots att han ”inte jobbat” med Punk både en fin kontakt och väldigt bra lydnad

Någon ”rookiesnodd” behövdes definitivt inte till Punk, däremot hade hans mor Bris kunnat nyttja då hon mot sin vana visade upp en olydnad på en liten kyckling. Det blev en tur till upp för Bris på ”våra” marker där hon var tillbaka i sina rätta gängor och presterade det hon skulle.

 

Det här inlägget postades i Hundträning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *