En helg i full fart

I helgen har ”vi” jobbat på hundstallet under Fäviken Game Fair. Under tidigare år har det varit problem med att mässbesökare lämnat sina hundar i bilar som bekant kan bli livsfarligt varma då solen ligger på. Sedan något år tillbaka finns möjligheten för de besökare som inte vill ha med hunden på området att lämna in dem för hela dagen eller några timmar på hundstallet. Stabil Stängsel hade skruvat upp små hundgårdar och genom Åre Hundrehab stod vi för ”in- och utcheckning” samt tillsyn. Man kan lugnt säga att det var ett ”hundliv”, hundar av olika modeller och valörer lämnades in och de flesta var lugna och tysta medan en del ”ropade högt” efter husse/matte på mässområdet. Storm, Bris och Mara var med och supportrade mig i jobbet och följde med in på mässområdet då vi hade korta ”raster”. Lite aktivitet fick då också då jag passade på att köra lite apport på land och i dammen, det blev ordentligt med störning i olika former då ”hundtorget” var väl frekventerat av besökare och det pågick aktiviteter runt om. Storm och Bris är rutinerade men för Mara var det en ny upplevelse som hon tacklade bra. Någon apporttävling hann vi dock inte med då vi var på jobb, men till nästa år ska vi ”vässa” formen. Under helgen hade vi besök både från norra Sverige och Norge av bekanta med hundar. Vårat lilla hus var än mer bohemiskt än i vanliga fall då vi hade tältsängar, madrasser, väskor och hundar lite varstans. På fredagkväll fick vi också en ”blixtvisit” av Rask med familj. Rask hade verkligen växt upp till en stilig kille. Den här helgen var det verkligen full fart vilket gjorde att kameran inte kom fram som den brukade och dessutom blev minneskortet kvar  hemma så det blev bara någon mobilbild.

Storm tillsammans med settervalpen Swix utanför burarna i ”hundstallet”. Som vanligt fick Storm agera ”barnvakt” då han är lugn och trygg i alla situationer. Swix själv var också en fantastisk härlig och lugn valp.

Bris ”halvsover” på jobbet…..trots ljudnivån

Vädret var som det varit hela den här ”sommaren” verkligen skiftande. Av och till kom det regnskurar då vi själva sökte skydd i ”hundburarna” som hade tak av presenning.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *