Midvinter och mörkertid

CIMG9939 (1280x960)

Mina morgontrötta hundar som nu ser fram emot att slippa motionera med mig 05.30 på morgonen…

Nu är vi inne den mörkaste tiden på året men om 12 dagar vänder det…Just nu händer det inte så mycket och framförallt har det varit rätt lugnt under de senaste fyra veckorna då jag själv haft intressanta men intensiva dagar med praktik som sjuksköterskestudent. Dagen har börjat 05.30 för mig och hundarna med ca 35 minuters jogging i pannlampans sken. Väl hemma efter avslutad dag ett lite längre aktivitetspass med hundarna som slöat hemma under dagen innan jag svimmat i säng på kvällen.

IMG_1280 (1280x853)

Trots allt har vi hunnit med någon jaktsväng på fjället under helgerna som givit frisk luft, härlig motion, ytterligare erfarenhet för Aras i att tackla ripornas alltmer skygga beteende, turer som givit mycket om än inte så tung säck. Aras har fortsatt på samma vis som han gjort under hela hösten att snabbt anpassa sig till fåglarnas skiftande beteende och även nu sent i november klarat att precisera och stå för dem. Den senaste turen stod han på långt håll vilket han inte gjort förut men som fick sin förklaring i att han helt riktigt kände att han inte kunde gå närmare utan att stöta dem. Nu ser vi fram emot en lång ledighet under jul och nyår som förhoppningsvis förutom härlig skidåkning också beroende på väder och före ska innebära några fler jaktdagar.

Den här vintern är det första säsongen unghundarna som föddes under våren 2016 är tillräckligt gamla för att det ska gå att belasta dem med drag. Uppe på de högre myrmarkerna är det riktigt okej med snö och trots att det inte är preparerat på spåren är det tack vare töväder en fin botten under den lösa snön. Alla våra hundar tycker att det är fantastisk kul att springa på dessa spår då vi i stort sett vid varje tur hittar skogsfågel eller ripa samt korsar mängder av framförallt älg- och fågelspår men också efter räv. Igår tvärstannade Aras i stånd strax efter att jag slutat filma, vid resning flög det upp fem orrhönor som bäddat ner sig i snön inför natten.

CIMG9918 (1280x960)

Alltmer snö på fjället, sista turen utan skidor vilket gav ett ordentligt motionspass. Aras fortsätter som han gjort under hösten med att anpassa sig efter skiftande förhållanden

IMG_1330 (1280x853)

IMG_1324 (1280x853)

CIMG9914 (1280x960)

Den mörkaste tiden inte många timmar ljus under dagen men ändå värt att nyttja dessa så väder, temperatur och före tillåter. 

 

 

Det här inlägget postades i Livet i vardagen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *