Årstid med kontraster

Vädret under maj månad har i år varit relativt kyligt, framförallt nattetid då temperaturen flertalet nätter krupit ned under nollstrecket. Det innebär att fjälltopparna är fortsatt vita runt omkring oss även om det nere i dalen varit snöfritt under längre tid. Jag uppskattar verkligen skidåkning i maj månad, kruxet kan vara att ta sig upp till snön. Här i Åredalen har vi fördelen av att det går väg ända upp på fjället så vi har bara att kliva direkt på skidorna utan någon ansats sträcka till snön. I lördags hade vi hård vind så jag tog ”tjejerna” på en tur efter skidstugeleden som var i stort sett snöfri. Idag var vädret lugnare med lättare moln och av och till sol, jag passade därför på att ta en skidtur under förmiddagen med Mara, Bris och Atla.

Skogspromenad med ”tjejerna” efter skidstugeleden

I stort sett snöfritt men på något ställe ligger det fortsatt kvar i mindre mängd

”Lördagsnöje”. Efter trollingtävlingen i Liten tog jag och Marta rätt på delar av fångsten med avsikt att torka till hundarna. Lite jobb med att fjälla gäddorna men hundarna uppskattar verkligen torkad fisk som ”snacks” under långturer.

Fortsatt bra med snö på fjället

Barfläckarn har visserligen blivit fler, men snöfälten är fortsatt stora och sammanhängande

Vattendragen får man börja se upp med, flera av bäckarna har brutit och snöbryggorna kan vara riskabla

Ripornas fjäderskrud börjat alltmer övergå i brunt

Vi är inte ensamma om att ”våga vägra ställa undan skidorna”. Någon timme in på förmiddagen korsar man i stort sett överallt spår av andra skidåkare med eller utan hund även om man inte ser så många ute på fjället.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *