Duktiga hundar med duktiga ägare

Måra på unghundsträff där det redan då visade sig på vilket fint sätt Tess tillvaratagit sin hunds egenskaper

Ikväll fick jag ytterligare en fin rapport från ägare till en av våra avkommor. Både Måra och Tess gjorde sitt livs andra jaktprovsstart för någon vecka sedan vilket resulterade i fält 7 och apport 10. Idag fick jag meddelande om att de startat eftersöksgrenarna med resultatet vatten 10 och spår 10. Domaren satte också Måra som provets bästa hund. Hos oss har isen inte lämnat sjöarna ännu och jag gissar att vattentemperaturen inte var något att hurra för ens på ”sydligare” breddgrader. Ett STORT tack till Tess som tagit tillvara på Måras egenskaper på bästa sätt och grattis till ett välförtjänt 1:a pris ÖKL med 170 p. Lika glad över Måras jaktprovsmerit är jag också över orden Tess skrev i sitt SMS ” Jag älskar Måra alla dagar i veckan, men just idag har jag pussat på henne några extra gånger och berättat hon är världen duktigast hund”.

Roger och Vita på sin första start på apportprøve i ukl för två år sedan. Resultat 2 x 1:a pris och totalt provets bästa hund.

Jag har fått ännu en fin rapport, den här gången från Roger och Vita (Evita) i Nordnorge. Både Roger och Vita har i helgen startat på sitt första jaktprov i Hattfjelldal. Den här gången genererade det inte i något pris men väl fantastiskt fin kritik båda dagarna. Tiden Vita fick gå säger i och för sig en hel del, första dagen gick hon hela sin släpptid och andra dagen 1,5 ggr ordinarie släpptid då domaren ville ha henne till pris. Ett pris hade det också blivit om Roger hade ” tagit revolvern ur lomma” och avlossat skott då Vita var i fågel (i Norge avlossar föraren själv skott över sin hund med startpistol vid fågelarbete). Jag har själv sumpat bort pris på det viset då jag inte förstod att något längre avstånd fram till hunden accepterades vid vårvinterprov än vad man som jägare kanske bedömer som jaktbart. Hur som helst är var det en otroligt fin prestation av båda då man i Norge i AK går ut i partier med 11-14 hundar och den hund som inte jobbar slås ut efter första släpp (eller ännu tidigare)för att resten ska ha möjlighet till full släpptid. Dessutom går man tillsammans med de engelska hundarna och bedöms på lika grunder. Roger fick mersmak efter helgen och fler starter till hösten är att vänta. Återigen får jag skriva att jag blir så glad över de ord jag får höra av ägarna till de hundar som flyttat ut från oss, det visar hur mycket de värderar sina hundar med eller utan priser. Orden jag fick höra från Roger var att han haft fantastiska dagar på fjället med Vita och hur mycket han uppskattade henne både som jakthund och på prov.

Det här inlägget postades i Jaktprov och utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *