Vårvindar friska – snabb vändning från vinter till vår

Snösmältartider – känns som två veckor för tidigt.

I lördags natt vände det från vinter till vår, plusgrader dygnet runt har gjort att snön har smält i ett rasande tempo under veckan. Efter det stora snöfallet i början av mars då det kom ca 60 cm och kalla nätter fram till för en vecka sedan såg det ut som att det skulle bli en lång och fin vårvinter.

Fortsatt håller det att springa efter skoterlederna i skogen, vilket är skönt då det fastnar ”skit” även i en korthårig päls.

Bredvid leden är det däremot bottenlöst och ger hundarna bara styrketräning då de av och till hoppar av skoterspåret för att under söka något. Bris låter gärna Mara kolla läget först innan hon bryr sig om att ge sig ut i djupsnön.

Det som döljs i snö…under våren kommer det fram både intressanta dofter och intressanta ”saker” att äta.

Sedan igår har vattnet brutit igenom skoterleden och vår 5 km joggingsväng har nu kortats av till ca hälften.

Ett sätt att förlänga rundan – jag ”tappar” apporter efter mig som hundarna får springa tillbaka och hämta. På så vis får det springa samma sträcka fram och tillbaka några gånger och det ger dem lite stimulans.

Lite skitiga blir hundarna i alla fall då jag är tvungen att följa en grusväg för att komma ut på skoterleden. Efter tvätt och torkning dags för kloklippning.

Våra hundar ligger på rygg i knät vid kloklippning, fungera bra och det är betydligt mindre ansträngande än att stå dubbelvikt då 80 klor ska klippas. Vi har gjort det till en liten ”mysstund” vilket gör att hela flocken kommer springande och ställer sig på ”kö” då klotången kommer fram. Då vi har valpkull har de valpar som lämnar oss vi åtta veckors ålder varit med om den här ritualen ett antal gånger.

Inspirerad av Ann-Helen vid Altersundets kennel tillverkade jag sedan en apport som jag fyllde med 4 kg ris för lite aktivering.

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *