Från fjäll till fjäll

I lördags kväll kom vi hem från 12 dagars jakt/fjälltur i Västerbottensfjällen.

Sammanfattningsvis kan sägas om turen att vi hade överlag bra väder och djup snö…På bilden är Bris i mer ”lättgången” terräng, dvs inte snö till magen. Vi hade brukbart med ripa på områdena vi jagade på de första och sista dagarna. Där jag varit tidigare hade det tyvärr gått snett och vi fann ca 50% av den mängd vi såg för två år sedan. Mer text och bild från turen kommer under fliken ” turer” inom kort.

Med 12 fjälldagar i benen fick ”trion” (Storm, Bris och Mara) stanna på hemmaplan och vila. I stället fick ”damerna” Atla 10 och Freja 15 följa med på en tur efter de fina fjäll lederna i Edsåsdalen.

Trots sin ålder kunde inte Freja hålla sig då vitringen av ripa blir för stark utan lämnar spåret och pulsar fram i djupsnön bredvid. Båda damerna behövde en tillsägelse för att de skulle gå kvar på leden och inte skulle ”tjyva” iväg bakom ryggen på mig.

Väl nere i Dalen mötte vi upp med husse som fått hålla sig på de kortare slingorna då han hade jour. Både vi och hundarna njöt av fika i vårsolen för vår del äggsmörgås, nybakade äppelmuffins och choklad och snacks åt hundarna. Då jag kollade sträckningen på leden jag följt visade det sig att vi åkt 19 km. Inte dåligt av Freja att både orka springa med och dessutom se helt pigg och fräsch ut då vi avslutade.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *