Den sista dagarna på vinterjakten

CIMG7617 (1024x768)

Gammal är äldst…Storm är fortsatt vid god vigör vid 12 års ålder och ser till att även en klantig skytt får flera chanser…

Så var vinterjakten till ända i Jämtland, de sista dagarna präglades av riktig rysskyla eller något mildare temperatur på – 13-14 grader men i kombination med 7-9 sekundmeter… Det fina och hårda föret övergick i pulsföre då det också snöade en hel del under sista veckan. Riporna var av och till helt ok att ha att göra med även om de i flock retsamt lättade på för långa håll då jag och hundarna slet i en ojämn kamp i djupsnön. Aras fick till några riktigt fina arbeten då han höll fast riporna fint så att jag kom i skottläge. Tyvärr så är det lite mer svårskjutet på vintern då man både ska hålla reda på stavar, skidor, hund, bössa och inte sätta skidorna i kors i djupsnön och ramla. Någon fällning fick jag inte till för honom men han är fortsatt lika lugn i skott och flog som han varit tidigare vilket är himla skönt, nu hänger det bara på mig och mer skytteövning.

Tikarna är i löpen och ställer till det lite i huvudet på mina hanhundar. Imorgon ger vi oss av på en långresa till Finland och förhoppningsvis en parning mellan ChaCha och Ura i helgen. Sedan hoppas jag på lite mildare temperaturer så att vi hinner med några jaktdagar i Västerbottensfjällen innan säsongen avslutas även där.

IMG_1560 (1280x853)

Från fantastiskt turboföre och klarblå himmel…

IMG_1563 (1280x853)

..till tätt snöfall där jag av och till inte såg varken vad som var upp eller ner eller hemåt eller bortåt…

CIMG9991 (2) (1280x960)

som gav ett tungt före..

CIMG7589 (1024x768)

De är lätträknade de ripor man fäller med hagel för hundarna den här årstiden men hundarna lär sig i vart fall att inte ge upp.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *