Med hopp inför hösten

IMG_0923 (1280x853)

 

I skrivande stund är det inte mer än 17 dagar till jaktpremiären, även om det inte varit så mycket till sommarväder har dagarna verkligen rusat fram. För egen del har den till stor del bestått av rehabträning och tyvärr har jag nog en bit fram innan jag rör mig som jag brukar. Jag räknar dock med att ta mig upp på fjället även om jag får gå betydligt mer begränsat än jag är van. Hundarna däremot är alla i fin form då det fått följa mig då jag cyklat mountainbike i skogen och simmat i tjärnen varvat med någon apportträning. Vi har precis återvänt från vår stuga utanför Sveg och trots att hundarna inte har gått på släpp ännu så har vi lyckats springa in flera fina tjäderkullar och någon ripkull under motion och hjortronplockning.

Sista helgen i Juli jobbade jag och David på VästgårdGamefair mässan bla i montern för Huntland och hundarna fick då följa med oss under hela dagarna och ligga i ro bakom montertältet. De tre vuxna visste att de skulle klara det fint men det var otroligt skönt att se Aras koppla av lika bra som de trots att vi var granne med skjutfältet och det var mycket liv och rörelse i övrigt på mässan. När de smattrade som mest under någon skytteuppvisning och då de sköt någon form av salut med kanonskott kikade jag runt hörnet på mässtältet för att se hur Aras reagerade men han låg lugnt och vilade med halvslutna ögon. Hittills har jag inte haft någon skotträdd eller ljudberörd hund vilket jag är otroligt tacksam för men kände ändå att det kanske var lite väl mycket för en så ung hund. Hur som helst klarade han det fint och hittills känns det som att BPH protokollet stämmer rätt bra, trygg, nyfiken, inte berörd av ljud/oväsen och social.

IMG_1035 (1280x853)

Långa dagar på mässan, sådana här gånger är jag glad att vi har hundar som kan koppla av i alla situationer och miljöer. Extra skönt då de vi jobbade med och montergrannarna gav positiva feedback över de lugna hundarna på baksidan montern. 

IMG_1040 (853x1280) (2)

Aras och jag passade på ett gå in i RoyalCanin montern då deras foton på väggarna väckte minnen och nostalgiska tankar….Aras poserar framför sin gammelmormor Bris och Atla, två hundar som gav mig så otroligt mycket både i vardagen och under jakt och vars minne för alltid finns bevarat som diamanter i mitt hjärta…

Aras fortsätter att utvecklas fint och jag har hopp om att han fortsätter där han slutade i våras under vinterjakten. Apporten fixar han galant och vi har ett prov inplanerat i dagarna. Fortsatt uppvisar han ett lugn och balans i alla situationer vilket jag uppskattar högt. Jag har ställt ut honom på två utställningar under sommaren, en inofficiell och en SKK utställning under helgen som gick. Han har fått bedömningen Exellent på båda två vilket jag tycker är helt godkänt med tanke på att han är ung och dessutom hanhund. Jag är riktigt nöjd med bedömningen på SKK utställningen då det var Ann Carlström som var domare och hon är inte den som ger ut höga bedömningar gratis. Om Aras kommer att bli någon Cert hund får framtiden utvisa men det viktiga för mig är att han får bedömningen goda vinklar och utmärkta rörelser då det är springa och jaga som han ska klara av. Kritiken från den inofficiella utställningen: ”65 cm hög, Utmärkt helhet, proportionerligt byggd trots sin storlek. Bra huvud med lätt ramsnos. Fina ögon, bra öron, bra hals. Utmärkt överlinje, kors och svans. Kraftfull utan att bli för tung i bröst. Goda vinklar ger utmärkta rörelser. Bra ben och tassar. Bra päls”.

Då jag är ledig augusti ut kommer vi efter apportprovet att återvända ner till vår stuga i Härjedalsskogarna och tillbringa de flesta dagarna där fram till det är dags att packa ryggsäcken för de första jaktdagarna på fjället.

CIMG9605 (1280x960)

Flocken följer med på hjortronplockning, de får turas om att bogsera upp en halvhalt matte och bära klövjeväskor. Fin träning under fler timmar får både dem och oss.

IMG_1052 (1280x853)

Underbara myrmarker som under sommaren bjuder på träning och bär och hösten på fin jakt på både skogsfågel och ripa. 

CIMG9493 (1280x960)

CIMG9515 (1280x960)

IMG_0913 (1280x853)

CIMG9630 (1280x960)

 

CIMG9535 (1280x960)

 

CIMG8184 (2)

 

Aktiviteter under sommaren som ger fin träning två och fyrbenta inför jaktsäsongen. 

Det här inlägget postades i Livet i vardagen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *